KÖP & LEVERANSVILLKOR
ALLMÄNT
Alla priser är angivna i svenska kronor, SEK, inklusive 25% moms. Gällande pris och villkor är det som anges på hemsidan vid tillfället när du gör din beställning. För att handla i Lite Enkelt webshop måste du ha fyllt 18 år. Lite Enkelt förbehåller sig rätten att häva köpet om bedrägeri misstänks. Försök till bedrägeri polisanmäls.

RESERVATIONER / FELAKTIGHETER
Tänk på att alltid ta del av aktuella villkor och vad som gäller innan du lägger en beställning/order. Lite Enkelt reserverar sig för eventuella tryckfel samt färgavvikelser på produkter presenterade i webshopen. Vi arbetar hårt för att våra foton ska överensstämma färgmässigt med verkligheten, men kan dock inte garantera till 100% att alla bilder återspeglar exakt färg, då produktbildernas utseende och färger, påverkas av bildskärms- och webbläsarinställningar på din dator, samt ljuset vid fototillfället. Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter i informationen av produktbeskrivningar och specifikationer, lagersaldo, pris- och villkorsangivelser. Även efter genomfört köp och sänd orderbekräftelse förbehåller vi oss rätten att ändra pris och leveranstid vid eventuellt tryckfel.

KÖP
Du kan handla hos oss via vår webbshop eller i vår fysiska butik som finns på Lövängsvägen 18, 25284 i Helsingborg. Vid mottagen order skickas automatiskt en orderbekräftelse via mail till din registrerade epost adress. Om du inte mottagit en orderbekräftelse, vänligen kontakta oss på info@liteenkelt.se eller 0707290433.
Lite Enkelts webshop och den fysiska butiken har samma lager. Skulle vi inte hunnit uppdatera lagersaldo, betalas givetvis pengarna tillbaka omedelbart till dig. 
Genom att ditt godkännande av Lite Enkelts köp villkor samtidigt som du godkänner och skickar iväg din order, uppstår ett bindande avtal mellan dig som kund och Lite Enkelt.


FRAKTFRI GRÄNS
När du handlar på LiteEnkelt.se skickar vi dina varor till en kostnad av 69kr  till ett ombud nära dig via DHL.

MINIMUMORDER
Vi har ingen minimumorder, alla beställningar är välkomna.

BETALNINGSVILLKOR
Ni kan betala med swish i vår webshop.

LEVERANSVILLKOR
Vi levererar dina varor som finns på lager från Lite Enkelt mellan 2-5 arbetsdagar från det att du har lagt din order. Vi reserverar oss för lite längre leveranstid vid stora högtider men meddelar i så fall eventuell leveransförsening. Vi sänder dina varor med DHL. Paketet levereras till ditt närmaste ombud och DHL utgår från det postnummer som du anger vid beställning. När du har fått en avisering via sms, e-post eller på annat sätt finns ditt paket att hämtas ut hos anvisat ombud. Giltig legitimation samt mail eller sms ska uppvisas vid hämtning av försändelsen.Ditt paket ligger kvar hos ombudet i 14 dagar och därefter skickas paketet tillbaka till Lite Enkelt.  OBS! Detta medför extra kostnader för dig.
Det går utmärkt att avhämta dina varor direkt från vår butik i Helsingborg, detta är givetvis helt kostnadsfritt. 


OUTLÖSTA PAKET
Lite Enkelt debiterar 300 kr om Ni av någon anledning inte hämtar ut Ert paket från ombud. Avgiften tar vi ut för att täcka våra retur- och hanteringskostnader. Paket hos ombud ligger kvar i cirka 14 dagar, se till att hämta ut det även om du ångrar ditt köp! I annat fall registreras det hos Lite Enkelt som ej mottaget och debiteras per automatik, detta eftersom outlösta paket ej omfattas av ångerrätten enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Debitering för outlöst paket skickar vi på faktura genom vår betalningspartner PayPal.

SÄKERHET
Personuppgifter

Vid beställning hos Lite Enkelt uppger du dina personuppgifter i samband med registrering och du godkänner då att vi lagrar och använder dina uppgifter för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Endast Lite Enkelt och våra samarbetspartners som är involverade i fullföljandet av din order kommer att använda dina uppgifter, till exempel våra transportörer så att de kan lämna ditt paket på rätt adress. Vi använder din e-postadress för att översända servicerelaterade meddelanden såsom orderbekräftelse och orderstatus. Så småningom när vi börjar sända ut nyhetsbrev, måste du själv anmäla din e-postadress på någon av våra sidor. Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i Personuppgiftslagen (PUL) och Lite Enkelt kommer inte att lämna ut dina uppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen (PUL) har du rätt att efter begäran erhålla de uppgifter som Lite Enkelt har lagrade om dig som kund. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att denna rättas eller raderas. Kontakta oss i så fall via mail på info@liteenkelt.se.
Sekretess
Lite Enkelt garanterar, enligt Personuppgiftslagen (PUL), att dina personuppgifter aldrig lämnas ut till tredje part, såvida inte särskilda skäl föreligger, till exempel att polis eller åklagare begär sådana uppgifter.
 

RETURER & REKLAMATIONER
Du som konsument har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar enligt distansavtalslagen. Returrätt gäller inom 14 dagar efter mottagande. Vi kräver dock att varan är oanvänd och returneras i originalförpackning med eventuella originalhandlingar och skyddsemballage . Var aktsam när du returnerar varor till oss. Önskar du returnera en vara står du själv för returfrakten. Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan så sätter vi in pengarna för varan på ditt konto. Vi krediterar inte pengarna för fraktkostnaden. Returnera varan till vår returadress: Lite Enkelt, Lövängsvägen 18, 25284 Helsingborg. Tänk på att skicka returer så att vi kan spåra sändning. Om varan försvinner eller förstörs under returen så är det du som ansvarar för förlusten eller skadan. Retur får ej sändas som postförskott eller efterkrav. Lite Enkelt är inte ansvarig för eventuell transportskada.
 
Vid felaktig leverans eller om varan är skadad kontakta oss, så snart som möjligt så vi kan rätta till felet. Tänk på att spara allt emballage! Felaktig eller skadad vara ska reklameras inom 7 dagar. Skicka inte tillbaka någonting utan att kontakta oss först. Varor som återsändes mot postförskott löses ej ut. Reklamation vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut. Vi kontrollerar alla varor innan de skickas ut till dig som kund, men om en vara är felaktig, skadad eller felexpedierad kontakta oss på info@liteenkelt.se. Du ska bifoga bilder på skadan och beskriva felet, samt ange ditt ordernummer, vi informerar dig hur du ska gå vidare med reklamationen. Vanligtvis skickar vi dig en returfraktsedel som du använder dig av när du returnerar varan till vår returadress: Lite Enkelt, Lövängsvägen 18, 25284 Helsingborg. Vi betalar frakten när du återsänder en felaktig vara. När vi har mottagit ditt paket skickar vi dig en ny vara. Om varan utgått ur sortimentet får du välja mellan att byta mot en annan vara eller att Lite Enkelt betalar tillbaka dina pengar. Reklamation vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

TRANSPORTSKADAT GODS
Var noga med att kontrollera paketet direkt när du tar emot vår leverans. Om du vid mottagandet upptäcker att paketet är synligt transportskadat ska du reklamera detta omgående till paketombudet. Be ombud notera skadan och signera på fraktsedeln så att du får en "kvittens" på skadan. Om du upptäcker att innehållet är skadat efter att du öppnat försändelsen kontaktar du oss på info@liteenkelt.se, omgående, dock senast 3 dagar efter det att paketet ankommit för att vi ska kunna reklamera skadan gentemot vår transportör. Du behöver bifoga tydliga bilder på skadad vara och eventuellt skadat emballage samt uppge ditt namn och ordernummer. Vi accepterar inte försändelser som inte fått returnummer från oss.
 

ÅTERBETALNING
Efter det att vi tagit emot returnerad vara och godkänt returen återbetalas hela köpet till dig, inklusive eventuell fraktkostnad från köptillfället, om du nyttjar ångerrätten på hela din order. Om du ångrar delar av ordern återbetalas du för varan du returnerar, dock ej för eventuell fraktkostnad. Återbetalningen från Lite Enklet sker snarast möjligt, men senast 30 dagar efter det att vi har mottagit varan enligt Distans- och hemförsäljningslagen.

RESERVATIONER / FELAKTIGHETER
Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter i informationen av produktbeskrivningar och specifikationer, lagersaldo, pris- och villkorsangivelser. Även efter genomfört köp och sänt orderbekräftlese förbehåller vi oss rätten att ändra pris och leveranstid vid eventuellt tryckfel.
Tänk på att alltid ta del av aktuella villkor och vad som gäller före du gör en beställning.
Vi försöker visa produkterna så exakt som möjligt men vi kan inte garantera att det blir exakt då produktbildernas utseende och färger, påverkas av bildskärms- och  webbläsarinställningar på din dator och ljuset vid fototillfället etc. Lite Enkelt kan därför inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende eller deras färger.


COPYRIGHT
Allt material på Lite Enkelt, texter och bilder, skyddas av upphovsrättslagen. Detta innebär att du inte får använda våra texter eller bilder utan vårt medgivande.

ALLMÄNNA REKLAMATIONSNÄMNDEN
Lite Enkelt följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist – www.arn.se.

FORCE MAJEURE
Vi förbehåller oss rätten att åberopa Force Major i sådana situationer där detta är tillämpat.