byKLINTEBY är varumärket där vi arbetar med de finaste cashmere kvalitéer. Vår ambition & vision är att kunna erbjuda produkter i högsta kvalité. Vi är stolta att kunna sälja vår egen design byKLINTEBY direkt till kund.
Tillsammans med våra leverantörer är vi noggranna & kvalitetsmedvetna.

MATERIAL INFORMATION
Cashmere är en naturfiber som kommer från getter som lever på de kalla höjderna mellan Kina, Mongoliet och Pakistan.
Namnet Cashmere, kommer från regionen Kashmir, som ligger i norra Indien.
Getterna har en mycket varm och mjuk underull som skyddar dem under de kalla delarna av året. På våren, då getterna börjar fälla sin vinterull, kammas de för att ta hand om den duniga underullen. Det tar ungefär två till fyra år för en get att producera tillräckligt med ull för att kunna sticka en cashmeretröja.

MATERIAL VÅRD
Produkter som kommer från cashmere är fantastiskt mjuka, lätta och kan bäras direkt på huden utan att sticks. Materialet andas och kan med fördel användas hela året. Cashmere är lätt att sköta. Om du vårdar ditt cashmereplagg väl, kommer du att kunna njuta av ditt plagg länge.
Tvätta ditt cashmere plagg för hand eller i maskin 30 grader på ullprogram.
Krama försiktigt ur vattnet och låt sen plagget torka liggande på en frottéhandduk. Vi rekomenderar WASHOLOGI tvätt produkter, Fintvätt, Mjukmedel och Linnevatten.

VARUMÄRKET byKLINTEBY
byKLINTEBY är varumärket som arbetar med de finaste cashmere kvalitéer. Vi har ett nära & bra samarbete med våra leverantörer, vikten av att leverantörerna bedriver sin verksamhet på ett korrekt sätt är oerhört viktig. Ju längre en kashmirtråd är, desstu bättre kvalité får slutprodukten. Vilket innebär att byKLINTEBY´s
cashmere plagg inte noppar nämnvärt. Det kan dock ibland bildas "noppor" då all ull noppar mer eller mindre. Noppor uppstår när det finns ett överskott av fiber som utsätts friktion vilket är helt normalt. De kortare fibrerna har en tendens att krypa ut på ytan efter användning och bildar då noppor. Nopporna går lätt att avlägsna med en noppkam eller för hand.